
Subiectul incadrarii in buget este unul sensibil in orice domeniu. Proiectele de design de interior nu fac exceptie.
De la inceput, sfatul designerului este simplu: fiti realisti atunci cand stabiliti bugetul pentru proiectul de design de interior.
Acest lucru poate face diferenta intre un proiect finalizat conform asteptarilor, sau un proiect carpit si readaptat la un buget de amenajare total diferit de cel anuntat initial.
Odata comunicat bugetul, sarcina designerului este de a stabili daca si cum se poate incadra in acesta. Incadrarea trebuie facuta fara a face rabat de la asteptarile estetice si de functionalitate ale clientului. Daca dupa o analiza atenta, acest lucru nu este posibil, designerul de interior trebuie sa comunice neaparat acest lucru clientului.
Urmeaza etapa in care clientul trebuie sa isi ajusteze asteptarile. Da, stim ca nu vreti sa auziti acest lucru dar un designer profesionist trebuie sa stie cand sa isi aduca clientul cu picioarele pe pamant. Mai bine la inceputul proiectului decat la momentul punerii in opera.
Daca decideti sa va luati inima in dinti si sa va amenajati singuri apartamentul sau casa, gasiti mai jos cateva sfaturi care speram sa faca aceasta experienta una cat mai placuta.
Sfaturi incadrare in buget:
- In primul rand, nu faceti rabat la calitate cand vine vorba de elementele ce tin de functionalitate. Ne referim la sanitarele si bateriile din bai, parchetul, fie el laminat sau stratificat, etc. Costul inlocuirii lor ulterioare va fi mult mai mare.
- In al doilea rand, nu toate piesele de mobilier din amenajare trebuie sa fie high-end. Alegeti o piesa vedeta in incapere si investiti in ea, fie ca este vorba de o canapea de calitate, sau un corp de iluminat mai extravagant. Pe langa acest obiect, construiti amenajarea. In acest fel va cresteti sansele sa va incadrati in buget.
- In al treilea rand, tineti cont de buget cand stabiliti de cate corpuri de depozitare aveti nevoie. Costurile mobilierului la comanda destinate depozitarii va reprezenta o parte importanta a bugetului de amenajare.
- Nu in ultimul rand, asteptati-va ca socoteala de acasa sa nu se potiveasca cu cea din targ, cum spune o zicala romaneasca. Vor aparea costuri neprevazute, fie ca este vorba de o lucrare suplimentara sau necesitatea inlocuirii unor elemente din amenajare pentru ca nu mai exista pe stoc. Luati in considerare un provizion de minim 20% din valoarea bugetului intial.
Speram ca veti gasi informatiile de la noi utile, si proiectul vostru va ramane incadrat in buget!
Daca va hotarati sa apelati la un specialist, suntem la un click distanta, pregatiti sa va oferim servicii de design de interior adaptate gusturilor si bugetului vostru.
Trimite-ne un email pe adresa design@redschool.ro si haideti sa ne cunoastem!
Portofoliul nostru
Photo by Glen Carrie on Unsplash